Mi Amigo's Lievelingen vanaf zaterdag 23 juni


De Mal Evans Memorial Band is een Nederlandse formatie die een jaar geleden begon met het zingen van Beatles-liedjes in het Nederlands. Dat deden ze, nadat er een prachtig boek was verschenen met alle Beatlesnummers vertaald – en hertaald – naar het Nederlands. Voor de vertaling zorgden Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet.
Vanwaar die rare naam – Mal Evans Memorial Band? Wel, Mal Evans was een roadie in dienst van de Beatles. Tijdens de opnamen zong hij wel eens mee op de achtergrond. Een Beatle-esk grapje dus.
In de Lieveling van deze week herken je ongetwijfeld ‘She Loves You’: Ze houdt van mij. Afkomstig van het onlangs verschenen album Help! De Beatles in het Nederlands.
http://www.memb.nl/

De Flashback Lieveling is van Tony Burrows: Melanie makes me smile. Burrows is niet zo bekend, maar eigenlijk toch weer wel. Hij leende zijn stem aan onder anderen The Ivey League, the Flowerpot Men, White Plains, Brotherhood of Man en The Pipkins. Als solist had hij geen grote hits. gek eigenlijk, want ook deze klinkt als een klok.
http://www.ne.jp/asahi/salaryman/asada/burrows.htm

Geen opmerkingen: